Antena 3 CNN Life Știinţă Panică în SUA. Aproximativ 75 de cercetători ar fi fost expuşi unor bacterii care provoacă antrax

Panică în SUA. Aproximativ 75 de cercetători ar fi fost expuşi unor bacterii care provoacă antrax

Panică în SUA. Aproximativ 75 de cercetători ar fi fost expuşi unor bacterii care provoacă antrax
de S.T.    |    20 Iun 2014   •   09:44

Aproape 75 de cercetători ai Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) ar fi fost expuşi unor bacterii care provoacă antrax, potrivit agenţiei Reuters.

Până acum, niciunul nu a prezentat simptome ale bolii, dar sunt trataţi, ca măsură de precauţie, cu antibiotice, au anunţat joi autorităţile sanitare.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) explică într-un comunicat această posibilă infectare prin faptul că "nu au fost urmate măsurile de securitate stabilite în laboratoare în vederea manipulării acestor bacterii", la Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, unde se află sediul CDC, scrie AFP.

"Din precauţie, CDC adoptă măsuri active pentru protejarea sănătăţii tuturor celor care sunt vizaţi. Acestea includ administrarea de antibiotice personalului potenţial expus", precizând că insistă asupra faptului că "riscul este foarte redus".

De asemenea, CDC apreciază că ceilalţi membri ai personalului lor, familiile acestora şi restul populaţiei nu se află în pericol. Laboratoarele şi culoarele au fost decontaminate şi urmează să fie redeschise atunci când vor fi considerate sigure, mai precizează CDC.

Cărbunele sau antraxul este o infecţie acută care afectează atât animalele, cât şi omul. Bacteria care o produce - Bacillius anthracis - poate să fie folosită ca armă bacteriologică.

Antraxul poate provoca decesul, dacă nu este descoperită la timp. Simptomele sunt febră, erupţii cutanate sau afecţiuni ale plămânilor.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close