Antena 3 CNN Life Știinţă Plan de acţiune în cazul în care Pământul va fi ameninţat de un asteroid. Anunțul făcut de NASA: „Trebuie să fim pregătiţi”

Plan de acţiune în cazul în care Pământul va fi ameninţat de un asteroid. Anunțul făcut de NASA: „Trebuie să fim pregătiţi”

Plan de acţiune în cazul în care Pământul va fi ameninţat de un asteroid. Anunțul făcut de NASA: „Trebuie să fim pregătiţi”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Iun 2018   •   13:07

Biroul pentru Ştiinţă şi Tehnologie de la Casa Albă a dat recent publicităţii un nou raport de 18 pagini în care sunt descrise măsurile pe care NASA le va lua în următorii 10 ani în cazul în care Pământul va fi ameninţat de un asteroid, atât pentru a preîntâmpina o eventuală coliziune cât şi pentru a pregăti SUA şi întreaga planetă pentru consecinţele unui eventual impact inevitabil, informează SPACE.com.

Oficiali din cadrul NASA, FEMA (Agenţia Federală pentru Situaţii de Urgenţă) şi de la Casa Albă au discutat despre strategiile de acţiune în cazul unei ameninţări cosmice pentru planetă în cadrul unei teleconferinţe publice.

„Impactul cu un asteroid reprezintă unul dintre scenariile pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a declarat Leviticus Lewis, şeful Departamentului pentru Coordonare Naţională din cadrul FEMA, adăugând că un astfel de eveniment catastrofic „are o probabilitate mică de producere, dar consecinţele sale ar fi uriaşe”, motiv pentru care „este necesar să fim pregătiţi”.

„Acest plan de acţiune îşi propune nu doar să îmbunătăţească capacitatea de descoperire timpurie a asteroizilor potenţial periculoşi pentru planeta noastră, dar şi să identifice care sunt riscurile producerii unui astfel de impact în viitor şi efectele potenţiale pe care ar putea să le aibă”, a explicat şi Lindley Johnson, ofiţerul NASA pentru apărarea planetei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: NASA asteroid
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close