Antena 3 CNN Life Știinţă Planeta Roşie va rămâne NECUCERITĂ de oameni. Ce efecte DISTRUCTIVE au misiunile în cosmos asupra oamenilor

Planeta Roşie va rămâne NECUCERITĂ de oameni. Ce efecte DISTRUCTIVE au misiunile în cosmos asupra oamenilor

Planeta Roşie va rămâne NECUCERITĂ de oameni. Ce efecte DISTRUCTIVE au misiunile în cosmos asupra oamenilor
de O.P.    |    18 Apr 2014   •   08:49

Recent oamenii de știință au înțeles că misiunile prea îndelungate în spațiul cosmic, așa cum ar fi o eventuală misiune cu echipaj uman spre Marte, pot afecta grav și probabil chiar iremediabil vederea astronauților, iar cercetătorii de la NASA desfășoară o serie de proiecte de cercetare pentru a înțelege mai bine natura acestei probleme, conform unui material publicat de SPACE.com.

"Despre această problemă nu știm încă foarte multe lucruri, cu excepția faptului că ne poate opri din drumul spre Marte", a comentat Mark Shelhamer, cercetător-șef în cadrul Programului Human Research al NASA de la Centrul Spațial Johnson din Houston.

Corpul astronauților suferă în condițiile de microgravitație din spațiu. Spre exemplu, dacă astronauții nu urmează un program strict de exerciții fizice în timp ce se află în misiune pe Stația Spațială Internațională (ISS), musculatura li se atrofiază, iar oasele pierd calciu, devenind din ce în ce mai friabile cu cât perioada de ședere în spațiu este mai lungă.

Însă călătoriile spațiale pot afecta și vederea. Oamenii de știință au fost conștienți de acest risc reprezentat de călătoriile în spațiu pentru ochi de mai mulți ani, însă abia acum au început să înțeleagă cât de serioasă este problema.

×
Subiecte în articol: Marte
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close