Antena 3 CNN Life Știinţă Planul SECRET din spatele unui gest umanitar. Rasa superioară dezvoltată de Universitatea Yale

Planul SECRET din spatele unui gest umanitar. Rasa superioară dezvoltată de Universitatea Yale

Planul SECRET din spatele unui gest umanitar. Rasa superioară dezvoltată de Universitatea Yale
Sursa foto: Foto: www.telegraph.co.uk
14 Feb 2012   •   11:36

În 1940, universitatea Yale a oferit refugiu copiilor personalului de la Universitatea din Oxford. Se pare că, în spatele gestului umanitar, s-ar fi aflat un plan ce puţin bizar.

Reprezentanţii Universităţii sunt acuzaţi că au încercat să creeze o rasă superioară de oameni, supradotaţi din punct de vedere intelectual.

Potrivit lui Jonathan Freedland, un jurnalist britanic care a studiat evenimentele din acea perioadă, cei 125 de copii proveniţi din familiile elitelor academice britanice au fost protejaţi pentru că erau văzuţi ca fiind noua clasă conducătoare din regat.

Juliet Hopkins, unul dintre cei 125 de copii evacuaţi, s-a intrebat ulterior daca intenţia Universităţii din Yale nu a fost doar aceea de a le salva gena.

Yale a făcut această ofertă numai universităţilor Oxford şi Cambridge, ceea ce se poate interpreta ca fiind un privilegiu pentru o clasa specială”, a declarat Juliet Hopkins, citată de The Telegraph.

×
Subiecte în articol: razboi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close