Antena 3 CNN Life Știinţă Premieră în România. 20 de liceeni vor intra în direct cu Staţia Spaţială Internaţională

Premieră în România. 20 de liceeni vor intra în direct cu Staţia Spaţială Internaţională

Premieră în România. 20 de liceeni vor intra în direct cu Staţia Spaţială Internaţională
Sursa foto: Foto: NASA.gov
12 Apr 2016   •   11:22

Eveniment în premieră în România. Marți, de la ora 15.30, 20 de liceeni urmează să intre în legătură directă cu astronautul american Jeffrey N. Williams, aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Va fi primul contact radio oficial cu ISS realizat în țara noastră.

Proiectul, care presupune realizarea unei legaturi radio directe între un grup de tineri din România şi un astronaut aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a fost inițiat de profesori şi studenţi ai Universității Valahia din Târgoviște.

"Evenimentul este organizat sub patronajul agențiilor spațiale NASA și ESA precum și a organizației internaționale ARISS și se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Târgoviște (...), în ziua de 12 aprilie 2016, la ora 15:30", se arată pe site-ul Universității.

"Contactele ARISS presupun montarea și testarea unui sistem de echipamente de radio-emisie și recepție sofisticate, capabile să urmărească și să comunice în direct cu Stația Spațială Internațională la distanțe foarte mari. Viteza Stației Spațiale este de 28.000 km/h, traversând întreg teritoriul României de la Sud-Vest la Nord-Est în numai 45 de secunde", se mai arată în comunicat.

La eveniment va participa și Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic.

 

 

×
Subiecte în articol: Statia Spatiala Internationala NASA
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close