Antena 3 CNN Life Știinţă Premieră: O inimă complet artificială, transplantată unui bărbat din Marea Britanie

Premieră: O inimă complet artificială, transplantată unui bărbat din Marea Britanie

Premieră: O inimă complet artificială, transplantată unui bărbat din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: The Sun
03 Aug 2011   •   10:11
Britanicii au reuşit o operaţie de domeniul fantasticului. Ei i-au transplantat unui bărbat o inimă complet artificială. Dispozitivul este alimentat de un încărcător portabil, pe care pacientul îl poartă într-o geantă. Primul om care are acum o inimă artificială, spune că se simte ca nou.

Matthew Green are acum în piept o inim
ă artificială, care-l menţine în viaţă. Operaţia a reuşit pe deplin, iar acum se pregăteşte să părăsească spitalul. Are mereu alături o geantă, în care se află încărcătorul magnetic ce-i alimentează inima.

Green avea nevoie urgentă de un transplant de inimă. Suferea de cardiopatie a ventriculului drept, boală ce-i putea aduce moartea. N-a găsit însă niciun donator, însă soluţia miraculoasă a venit de la o echipă de medici din Cambridge.

Inima artificială are propriile valve, controlând fluxul de sânge. Poate pompa 9,5 litri pe minut, prevenind astfel producerea unui stop cardiac.

Totuşi, inima artificială are o durată de funcţionare limitată. Trebuie scoasă din corp după 3 ani, perioadă în care pacientul poate găsi un donator.
 

×
Subiecte în articol: transplant premiera
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close