Antena 3 Life Știinţă Prima plantă care a înflorit pe Staţia Spaţială Internaţională

Prima plantă care a înflorit pe Staţia Spaţială Internaţională

17 Ian 2016   •   23:44
Prima plantă care a înflorit pe Staţia Spaţială Internaţională
Sursa foto: Foto: Nasa.gov

 Astronaut Scott Kelly a postat pe Twitter o fotografie cu prima floare care a crescut şi înflorit în spaţiu, mai precis la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Floarea face parte din specia zinnia, originară din sud-vestul Statelor Unite, informează RT. "Prima floare cultivată în spaţiu", scrie Scott Kelly pe Twitter. "Da, există alte forme de viaţă în spaţiu!", a spus el glumind.

Anul trecut, Trent Smith, proiect manager la Centrul spaţial Kennedy al NASA, Florida, a vorbit despre decizia de a creşte zinnia în spaţiu, amintește adevarul.ro 

“Creşterea plantelor zinnia ne va ajuta să ne completăm cunoştinţele despre cum înfloresc plantele în sistemul de creştere Veggie şi să cultivăm şi să mâncăm legume precum roşiile în spaţiu, folosind acest sistem, într-o grădină orbitală”, a explicat Smith. Acest experiment s-ar putea dovedi de nepreţuit, permiţând astronauţilor să folosească sistemul Veggie pentru a creşte plante alimentare. Conform NASA, sistemul Veggie foloseşte lumini LED de culoare roşie, albastră şi verde. care imită lumina solară, făcând posibilă creşterea unei flori.

Cercetătorii au vrut să vadă dacă creşterea unei flori în spaţiu este posibilă şi dacă diferă de cea de pe Pământ. Ei vor să analizeze cum influenţează moralul astronauţilor prezenţa la bord a unor astfel de plante vii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close