Antena 3 Life Știinţă Primii oameni pe Marte, misiune la un pas de realizare. Proiectul colonizării Planetei Roşii atrage deja investitori

Primii oameni pe Marte, misiune la un pas de realizare. Proiectul colonizării Planetei Roşii atrage deja investitori

de S.T.    |    30 Ian 2013   •   14:50
Primii oameni pe Marte, misiune la un pas de realizare. Proiectul colonizării Planetei Roşii atrage deja investitori
Sursa foto: Foto: Mars One / Bryan Versteeg

O organizaţie non-profit care vrea să trimită 4 astronauţi pe Marte în 2023 a reuşit să atragă primii investitori.

Organizaţia Mars One, cu sediul în Olanda, a beneficiat deja de investiţii care îi vor permite să finanţeze studiile de design conceptual şi programul de selecţie a astronauţilor, două componente ale proiectului ce vor începe în curând, scrie Space.com.

Reprezentanţii acestei organizaţii consideră că banii proveniţi din sponsorizări reprezintă un prim pas în vederea adunării sumei de 6 miliarde de dolari necesară finanţării misiunii.

Mars One urmăreşte să organizeze un eveniment global de tip reality-TV care să documenteze întreaga desfăşurare a misiunii, cu camere care vor filma permanent, în toate etapele proiectului, de la alegerea astronauţilor la primii ani pe care coloniştii îi vor petrece pe Marte.


Potrivit reprezentanţilor Mars One, în cursul acestui an, vor demara procesul de selecţie a astronauţilor, care va fi televizat.

Credeţi că aveţi tot ce trebuie pentru a ajuta omenirea să colonizeze planeta Marte? Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de selecţie, accesaţi www.thenextgiantleap.com!

Iată cele cinci caracteristici cheie pe care trebuie să le deţină un colonist al planetei Marte:Cei patru astronauţi ar urma să sosească pe Marte în 2023, iar alte grupuri vor sosi ulterior, la intervale de doi ani.

Deocamdată nu există niciun plan de readucere a astronauţilor pe Pământ.

×
Subiecte în articol: Marte
Parteneri
x close