Antena 3 CNN Life Știinţă Proiectul secret al ruşilor prin care doreau să cucerească lumea. Cum puteau ajunge la inamici fără să îi vadă cineva

Proiectul secret al ruşilor prin care doreau să cucerească lumea. Cum puteau ajunge la inamici fără să îi vadă cineva

Proiectul secret al ruşilor prin care doreau să cucerească lumea. Cum puteau ajunge la inamici fără să îi vadă cineva
de O.P.    |    17 Mai 2012   •   09:15

Doreau să obţină puterea, iar pentru a-şi îndeplini acest scop, ruşii au pus la bătaie creativitatea mânată de dorinţa de a fi deasupra tuturor. Şi cum nimic nu se face fără luptă, ruşii puneau la cale construirea unui vehicul de luptă care să poată merge pe pământ, pe sub pământ şi pe sub apă, putând să ducă o cantitate impresionantă de explozibil.



Iniţial nemţii au fost vizionarii acestui proiect. Inventatorul V. fon Vern a pus la punct modelul unui vehicul în care încăpeau cinci persoane şi care putea să se deplaseze pe sub pământ cu o viteză de 7 km/h, putând să fie încărcat cu 300 de kilograme de echipamente militare şi explozibil.



Cu toate acestea, proiectul a fost suspendat înainte de începerea Celui De-al Doilea Război Mondial, iar "maşina minune" nu a mai devenit realitate, însă ruşii au pus mâna pe schiţele lui fon Vern şi au reuşit să transforme în ceva palpabil invenţia neamţului. Ce a ieşit nu a fost tocmai ceea ce îşi imaginase fon Vern că va fi, ci ruşii au construit un submarin, care putea merge însă şi pe sub pământ.

Primul test l-au făcut în munţii Urali, însă submarinul minune a explodat.

Aceste schiţe încă există în arhive, iar cu tehnologia modernă şi cu schimbări în proiectul iniţial, "subterestrul" ar putea deveni realitate.













×
Subiecte în articol: proiecte razboi inventii
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close