Antena 3 CNN Life Știinţă Rezultate pozitive în lupta contra SIDA. Un bebeluş născut seropozitiv nu mai prezintă urme de infecţie, după 11 luni de tratament

Rezultate pozitive în lupta contra SIDA. Un bebeluş născut seropozitiv nu mai prezintă urme de infecţie, după 11 luni de tratament

Rezultate pozitive în lupta contra SIDA. Un bebeluş născut seropozitiv nu mai prezintă urme de infecţie, după 11 luni de tratament
Sursa foto: Foto: Alexey Kashpersky
06 Mar 2014   •   12:54
O fetiţă născută infectată cu virusul HIV şi care a fost tratată cu antiretrovirale, nu mai prezenta, la 11 luni de la începerea tratamentului, nicio urmă de infecţie, anunţă cercetătorii americani citaţi de AFP.

Acesta este cal doilea caz din lume care oferă speranţa vindecării de SIDA, în cazul unei intervenţii medicale precoce.

Doctorii au administrat pacientei antiretrovirale la patru ore după ce a fost născută de o mamă seropozitivă şi nu au încetat de atunci tratamentul, a precizat medicul Yvonne Bryson, profesor de pediatrie la facultatea de medicină din cadrul Universităţii California din Los Angeles (ACLA).

"Ceea ce este remarcabil la acest bebeluş este rapiditatea cu care virusul a dispărut, testele ADN fiind negative atunci când ea avea şase zile şi au continuat să fie negative de atunci", a explicat Yvonne Bryson, precizând că bebeluşul a rămas sub tratament cu antiretrovirale.

"În acest stadiu nu vorbim încă despre o vindecare, ci de remisie. Totuşi, singura metodă prin care am şti cu exactitate ar fi să oprim tratamentul cu antiretrovirale", a spus ea, subliniind faptul că sarcina virală a rămas nedetectabilă.

Studiul a fost coordonat de medicul Audra Deveikis, un pediatru specializat în maladii infecţioase de la spitalul pentru copii din Long Beach, în California.

Primul caz al unui nou-născut seropozitiv care aparent s-a vindecat după ce a fost tratat imediat după naştere cu antiretrovirale a fost anunţat în martie 2013, tot în cadrul conferinţei CROI.


×
Subiecte în articol: SIDA HIV
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close