Antena 3 CNN Life Știinţă Roverul Perseverance al NASA începe misiunea de căutare a formelor de viață pe Marte

Roverul Perseverance al NASA începe misiunea de căutare a formelor de viață pe Marte

Roverul Perseverance al NASA a ajuns la un moment important în misiunea sa pe Marte. Robotul cu șase roți începe astăzi să urce pe o porțiune antică a deltei din craterul unde a aterizat.

Roverul Perseverance al NASA începe misiunea de căutare a formelor de viață pe Marte
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Cover Images
de Mia Lungu    |    17 Mai 2022   •   15:39

Roverul Perseverance se va rostogoli în sus, oprindu-se din când în când pentru a examina rocile care par să aibă cele mai mari șanse de a păstra dovezi ale vieții anterioare de pe planetă, potrivit BBC.

Pe drumul înapoi în jos, Perseverance va colecta unele dintre aceste roci, plasând mostrele la baza deltei din craterul Jezero pentru a fi recuperate de misiunile ulterioare.
Scopul este de a aduce acest material înapoi pe Pământ în anii 2030 pentru cercetări detaliate.

„Delta din craterul Jezero este principala țintă astrobiologică a Perseverenței”, a spus cercetătorul adjunct al proiectului, Dr. Katie Stack Morgan.
„Acestea sunt rocile despre care credem că au cel mai mare potențial de a conține semne de viață antică și ne pot spune, de asemenea, despre clima de pe Marte și despre cum aceasta a evoluat de-a lungul timpului”, a spus ea pentru BBC News.

“Delta din craterul Jezero este principala țintă astrobiologică a Perseverance. Acestea sunt rocile despre care noi credem că au cel mai mare potențial de a păstra forme de viață antică, dar care ne pot detalia, de asemenea, clima de pe Planeta Roșie și cum aceasta a evoluat de-a lungul timpului”, a declarat cercetătorul adjunct al proiectului NASA, Dr. Katie Stack Morgan.

“Râurile care se varsă într-o deltă aduc nutrienți, care ajută la formarea formelor de viață. Totodată, sedimentul cu granulație fină care este adus și depus într-un ritm alert în deltă este bun pentru conservare”, a explicat profesorul Sanjeev Gupta, din cadrul universității britanice Imperial College London. 

×
Subiecte în articol: Perseverance NASA Marte
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close