Antena 3 CNN Life Știinţă Rusia vrea să trimită oameni pe Lună până în 2030

Rusia vrea să trimită oameni pe Lună până în 2030

Rusia vrea să trimită oameni pe Lună până în 2030
Sursa foto: Foto: www.theaustralian.com.au
26 Feb 2015   •   20:04

Rusia a anunţat că doreşte să trimită echipaje umane pe Lună până în 2030 şi că va continua să susţină Staţia Spaţială Internaţională (ISS), alături de NASA, până în 2024, cu patru ani mai mult decât fusese de acord anterior, informează agenţia spaţială Roscosmos.

Roscosmos îşi va reporni programul de explorare a satelitului natural al Terrei cu o misiune fără echipaj uman. Un purtător de cuvânt al Roscosmos a declarat: "În preajma anului 2030, planul nostru este de a trece la misiuni umane spre Lună".

Informaţia apare la trei ani după ce un document secret al agenţiei ruse, ajuns în presă, arăta că o misiune umană pe Lună este în planurile Rusiei.

Prin planurile sale de explorarea spaţială, Rusia speră să reînvie gloria din primii ani ai cursei spaţiale, când savanţii ei au învins Statele Unite ale Americii, trimiţând primul om, Iuri Gagarin, în spaţiul cosmic, în 1961.

Ruşii au mai anunţat şi că vor continua să colaboreze cu NASA în ceea ce priveşte ISS până în 2024, când speră să îşi construiască propriul avanpost orbital.

×
Subiecte în articol: Luna NASA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close