Antena 3 CNN Life Știinţă S-a aflat vârsta maximă până la care ar putea trăi oamenii. Descoperire-cheie în găsirea unui remediu pentru îmbătrânire

S-a aflat vârsta maximă până la care ar putea trăi oamenii. Descoperire-cheie în găsirea unui remediu pentru îmbătrânire

Studiul, publicat în revista Royal Society Open Science, şi-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viaţă a oamenilor. Acesta a fost efectuat de HEC Business School din Montreal.

S-a aflat vârsta maximă până la care ar putea trăi oamenii. Descoperire-cheie în găsirea unui remediu pentru îmbătrânire
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    29 Sep 2021   •   21:03

Având în vedere că speranţa de viaţă va continua să crească de-a lungul anilor, în ciuda coronavirusului şi a îmbunătăţirilor în domeniul sănătăţii şi al stilului de viaţă, autorii spun că studiile sugerează că oamenii ar putea ajunge la 130 de ani în acest secol, potrivit DailyMail.

Oamenii ar putea trăi până la vârsta de 130 de ani în acest secol, au prezis cercetătorii. Cea mai longevivă persoană care a trăit până acum este o franţuzoaică. Ea a murit la vârsta de 122 de ani. 

Studiul a constatat că nu există o limită superioară a duratei de viaţă a oamenilor. Totuși, până la vârsta de 110 ani şansele de a rămâne în viaţă sunt de 50/50, potrivit Mediafax.

Cercetătorii au analizat durata de viaţă a peste 3.800 de „semisupercentenari" italieni, care au reuşit să depăşească vârsta de 105 ani, şi a peste 9.800 de persoane care au atins aceeaşi vârstă în Franţa.

Dr. Léo Belzile, statisticianul care a condus studiul de la HEC Business School din Montreal, a declarat că „pe măsură ce populaţia mondială continuă să crească, tot mai multe persoane ajung la 100 de ani şi tot mai multe la 110 ani”.

Dacă ar exista o astfel de vârstă limită, dincolo de care nimeni nu ar mai putea supravieţui, un grup de oameni s-ar aştepta, din punct de vedere statistic, să moară în jurul acestei vârste. 

La vârsta de 108 ani, cercetătorii au constatat că şansele de a muri au început să se stabilizeze, ajungând la aproximativ 50/50. Rezultatele ar putea avea implicaţii pentru persoanele super-bogate, cum ar fi fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care se pare că investeşte în tehnologia de inversare a vârstei.

Unele animale, cum ar fi scoicile, nu îmbătrânesc deloc

Unele animale, cum ar fi scoicile, nu îmbătrânesc deloc, iar aflarea motivelor este unul dintre principalele obiective ale gerontologiei.

„O înţelegere empirică solidă a mortalităţii umane la vârste extreme este importantă ca bază pentru cercetările care vizează găsirea unui remediu pentru îmbătrânire”, scriu cercetătorii.

În Anglia şi Ţara Galilor, au existat doar 157 de supercentenari, cu vârsta de peste 110 ani, între 1968 şi 2017.

În prezent, cea mai bătrână persoană din lume şi a treia cea mai longevivă din toate timpurile este Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani, din Japonia. Japonezii au cea mai mare speranţă de viaţă din lume, atribuită de experţi unei diete bogate în peşte şi sărace în acizi saturaţi şi unui serviciu de sănătate bun. 

Bezos este unul dintre miliardarii din domeniul tehnologiei care investesc sume uriaşe de bani în tehnologii menite să încetinească sau să oprească procesul de îmbătrânire sau chiar să permită nemurirea. 

Acesta încearcă să găsească o modalitate de a expulza din organism celulele senescente, care opresc celulele canceroase, dar care se acumulează în timp şi care provoacă degenerescenţă maculară şi artrită.

Un studiu efectuat pe şoareci sugerează că eliminarea acestor celule „poate preveni sau întârzia disfuncţiile tisulare şi poate prelungi durata de viaţă".

×
Parteneri
Horoscop 1 aprilie 2023. Zodia care primește o șansă unică
x close