Antena 3 CNN Life Știinţă Salvarea vine din satelit. Descoperirea revoluţionară care ar putea băga în faliment toate firmele de energie electrică

Salvarea vine din satelit. Descoperirea revoluţionară care ar putea băga în faliment toate firmele de energie electrică

Salvarea vine din satelit. Descoperirea revoluţionară care ar putea băga în faliment toate firmele de energie electrică
Sursa foto: foto: dailymail.co.uk
17 Mai 2012   •   08:34

Pe Pământ, energia solară a avut un start lent, datorită preţurilor ridicate şi panourilor ineficiente, însă se pare că avem o speranţă din partea steliţilor solari care oferă energie verde şi chiar funcţionează.

Cercetătorii de la Universitatea Stratchclyde au testat deja echipamentele în spaţiu, un prim pas pentru panourile solare de a colecta energie şi a o transfera înapoi pe Pământ prin microunde sau lasere.

Potrivit dailymail.co.uk, cercetătorii vor să producă "un roi" de sateliţi care ar putea produce energie pentru oraşe în decursul întregii zile.

Iniţial, sateliţii mici nu ar înlocui reţelele obişnuite, însă ar putea aproviziona rapid cu energie zonele afectate de dezastre sau cartiere periferice.

Un "receptor" pe Pământ ar transforma microundele sau fasciculele de laser precis orientate în energie utilizabilă.

Acest lucru ar oferi o sursă de încredere a calităţii energiei, şi ar elimina necesitatea de stocare a energiei provenite din surse regenerabile, pe motiv că ar oferi o livrare constantă de energie solară.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close