x close

Şase copii au fost salvaţi cu ajutorul unui tratament bazat pe o tulpină inactivă de HIV

de D.D.    |    23 Apr 2015   •   22:10
Şase copii au fost salvaţi cu ajutorul unui tratament bazat pe o tulpină inactivă de HIV Foto: francetvinfo.fr

Şase copii diagnosticaţi cu sindromul Wiskott-Aldrich - o maladie genetică mortală - au fost salvaţi cu ajutorul unui tratament bazat pe o tulpină inactivă de HIV, virusul care declanşează SIDA, informează francetvinfo.fr.

Sindromul Wiskott-Aldrich, care afectează aproximativ 10 copii dintr-un milion, împiedică procesul de cicatrizare, bolnavul devenind vulnerabil în faţa hemoragiilor şi a infecţiilor. Maladia îşi are originea într-o malformaţie de ordin genetic care împiedică sistemul imunitar să se dezvolte în mod normal.

Boala poate fi tratată de obicei printr-o grefă de măduvă osoasă, cu condiţia ca donatorul să fie o rudă apropiată a pacientului.

Experimentul, coordonat de clinicile Great Ormond Street din Londra şi Necker din Paris, a debutat prin prelevarea unor fragmente de măduvă osoasă de la pacienţi. Medicii au identificat apoi celulele responsabile cu regenerarea sistemului imunitar.

Cu ajutorul unei tulpini inactive de HIV, medicii au introdus în acele celule secvenţe de ADN sănătos. Apoi, fragmentele de măduvă osoasă "reparate" au fost grefate în organismele pacienţilor.

Dintre cei şapte copii trataţi, şase au răspuns pozitiv la această metodă de tratament. Unul dintre ei, un francez, nu mai are nevoie, deja, de scaun cu rotile pentru a se deplasa.

Citeşte mai multe despre:

HIV SIDA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati