Antena 3 CNN Life Știinţă Securitatea CERN, compromisă! O înregistrare apărută pe Internet a dat alarma

Securitatea CERN, compromisă! O înregistrare apărută pe Internet a dat alarma

Securitatea CERN, compromisă! O înregistrare apărută pe Internet a dat alarma
Sursa foto: Foto: Facebook/cern.ch
18 Aug 2016   •   08:39

Centrul European al Cercetării Nucleare (CERN) a deschis o anchetă internă după difuzarea înregistrării video a unei parodii de sacrificiu uman, filmată aparent în timpul nopţii în campusul său, ceea ce ridică serioase semne de întrebare asupra securităţii celui mai mare laborator ştiinţific din lume, potrivit AFP.

Înregistrarea, postată online în 11 august şi vizionată deja de 90.000 de ori, arată mai multe persoane îmbrăcate în sutane negre, cu capetele ascunse sub glugi, care participă la un ritual în faţa unei statui a zeiţei Shiva în curtea privată a CERN, situat la graniţa franco-elveţiană, nu departe de Geneva.

Scena, luminată de două torţe mari, este filmată de la distanţă dintr-un imobil care se înalţă chiar lângă curte. O femeie îmbrăcată în alb se lungeşte pe sol, fiind aparent înjunghiată de un bărbat încălţat cu pantofi de baschet.

"Această înregistrare a fost făcută în incinta noastră, dar fără permisiunea noastră şi chiar fără ştirea noastră', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a CERN într-un email. "CERN nu cauţionează acest gen de farsă, care poate genera neînţelegeri asupra naturii ştiinţifice a muncii noastre', a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a indicat că o 'anchetă' a fost deschisă, dar a refuzat să furnizeze detalii, subliniind doar că este vorba despre o 'problemă internă'.

Foto: captura YouTube

Filmul video a fost reluat imediat de situri adepte a teoriei complotului, dintre care unele au susţinut că CERN practică sacrificii rituale.

În afară de ceea ce pare a fi un umor şcolăresc, această înregistrare video suscită semne de întrebare cu privire la nivelul de securitate al sitului ştiinţific.

Foto: captura YouTube

'CERN primeşte în fiecare an mii de utilizatori din lumea întreagă şi câteodată unii dintre aceştia îşi lasă simţul umorului să meargă prea departe. Este ceea ce s-a petrecut şi acum', a explicat purtătoarea de cuvânt.

Poliţia cantonului Geneva a declarat pentru AFP că nicio plângere nu a fost depusă de CERN.

×
Subiecte în articol: CERN
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close