Antena 3 CNN Life Știinţă Semnal radio similar bătăilor unei inimi, detectat în spaţiu: "Era ceva neobişnuit - bum, bum, bum"

Semnal radio similar bătăilor unei inimi, detectat în spaţiu: "Era ceva neobişnuit - bum, bum, bum"

Cercetătorii MIT spun că a fost detectat un nou semnal radio bizar din spaţiu. De această dată, semnalul este similar bătăilor unei inimi.

Semnal radio similar bătăilor unei inimi, detectat în spaţiu: "Era ceva neobişnuit - bum, bum, bum"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    13 Iul 2022   •   23:53

Nu doar că noul semnal radio, desemnat FRB 20191221A, este extrem de rar, dar nu este nici măcar la fel de rapid ca celelalte. Bătăile auzite au o durată de trei secunde fiecare, de aproape 1000 de ori mai mult decât alte semnale radio din spaţiu. 

Semnalul a fost detectat cu instrumentul Chime în 2019. 

"Era ceva neobişnuit. Nu doar că era foarte lung, de aproape trei secunde, dar erau şi câteva vârfuri periodice extrem de precise, care emiteau la fiecare fracţiune de secundă - bum, bum, bum - ca o bătaie de inimă. E prima dată când un semnal se repetă periodic", a declarat Daniele Michilli, astrofizician la MIT, potrivit Science Alert. 

"Chime a detectat multe FRB-uri cu proprietăţi diferite. Am văzut unele semnale care sunt în interiorul unor nori gazoşi şi care sunt foarte turbulente, în timp ce altele par să provină din medii curate. La noul semnal, putem spune că în jurul sursei este un nor de plasmă care trebuie să fie foarte turbulent. Totul indică spre o stea neutronică, deci nu spre extratereştri", a mai spus aceasta. 

×
Subiecte în articol: semnal radio spatiu
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close