Antena 3 Life Știinţă Sfârşitul lumii: 5 scenarii posibile din punct de vedere ştiinţific

Sfârşitul lumii: 5 scenarii posibile din punct de vedere ştiinţific

de S.T.    |    12 Noi 2015   •   00:16
Sfârşitul lumii: 5 scenarii posibile din punct de vedere ştiinţific

Savanții nu exclud posibilitatea ca Terra să rămână fără forme de viață. Următoarele 5 scenarii ale sfârșitului lumii sunt posibile din punct de vedere științific:

Super-vulcanul uitat va erupe

Toată lumea știe despre super-vulcanul din Parcul Național Yellowstone, dar reala amenințare ar putea veni din partea opusă a lumii. Vulcanul gigantic din Toba a erupt ultima dată acum 25 de milioane de ani și există semne că în curând va erupe din nou.

Cenușa rezultată în urma unei potențiale erupții ar avea un efect devastator asupra climatului global și ar cauza tsunami-uri enorme.

O furtună solară va distruge Pământul

O super-furtună solară ar arde centralele electrice, ar reduce rezervele de apă și ar cauza foamete mondială, iar posibilitatea ca un dezastru de asemenea anvergură să aibă loc în următorii zece ani sunt de 12%.

John Kappenman, specialist în meteorologie spațială, a afirmat că „este unul din cele mai catastrofale evenimente cu care omenirea s-ar putea confrunta”.

Citeşte articolul integral pe jurnalul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close