Antena 3 CNN Life Știinţă Sit arheologic din paleolitic, descoperit în Vrancea. Prezintă și un element unic pentru siturile din România

Sit arheologic din paleolitic, descoperit în Vrancea. Prezintă și un element unic pentru siturile din România

Un sit arheologic din paleolitic a fost descoperit la Boloteşti, într-o lutărie din satul Vităneştii de sub Măgura, în județul Vrancea.

Sit arheologic din paleolitic, descoperit în Vrancea. Prezintă și un element unic pentru siturile din România
Sursa foto: Facebook/ Muzeul Vrancei
de Mia Lungu    |    20 Sep 2022   •   14:09

"Arheologii dr. Marian Cosac și dr. George Murătoreanu, de la Universitatea Valahia din Târgoviște și arheologul drd. Mădălina Stănescu de la Muzeul Vrancei au identificat în Satul Vităneștii de sub Măgură un nou sit arheologic de vârstă paleolitică, cu material litic in situ, asociat cu resturi de combustie.", au transmis reprezentanții Muzeului Vrancei, pe Facebook.

"Descoperirea a avut loc în cadrul unei activități de evaluare a potențialului arheologic, efectuate în perioada 22 - 24 august 2022, pe raza comunei Bolotești, Sat Vităneștii de sub Măgură.

Au fost prelevate mostrele necesare datării cu C14, dar noutatea absolută constă în faptul că nivelul de locuire are la partea superioară o depunere de cenușă vulcanică, fapt unic pentru siturile paleolitice din România.", au mai precizat arheologii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: sit arheologic paleolitic Vrancea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close