Antena 3 CNN Life Știinţă Soarele îşi inversează polaritatea şi ar putea genera o furtună geomagnetică de mare intensitate

Soarele îşi inversează polaritatea şi ar putea genera o furtună geomagnetică de mare intensitate

Soarele îşi inversează polaritatea şi ar putea genera o furtună geomagnetică de mare intensitate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    18 Noi 2013   •   16:07

Soarele este pe punctul de a-şi inversa polaritatea câmpului magnetic, iar acest fenomen, care se produce o dată la 11 ani, ar putea genera o furtună geomagnetică de mare intensitate care ar putea să afecteze funcţionarea sateliţilor şi comunicaţiile radio de pe Terra, potrivit Daily Mail.

Câmpul magnetic al Soarelui este pe punctul de a-şi inversa polaritatea, polul nord va deveni polul sud şi invers. Fenomenul, care se produce odată la 11 ani, va genera o serie de "efecte de ondulaţie" în întregul Sistem Solar.
   
Fenomenul poate să ducă la apariţia unor fronturi intergalactice, precum furtunile geomagnetice, care pot cauza defectarea sateliţilor şi oprirea comunicaţiilor radio de pe Terra.
   
NASA a anunţat în luna august că această schimbare de polaritate a câmpului magnetic solar urma să se producă în următoarele trei-patru luni, însă specialiştii americani nu pot să avanseze o dată exactă.

Ei consideră că fenomentul se va finaliza în următoarele săptămâni.
   


×
Subiecte în articol: NASA sistem solar
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close