Antena 3 CNN Life Știinţă Spectacolul impresionant oferit de Soare. Două explozii solare s-au produs în ultimele 24 de ore

Spectacolul impresionant oferit de Soare. Două explozii solare s-au produs în ultimele 24 de ore

de S.T.    |    14 Mai 2013   •   10:37

Două explozii solare s-au produs în ultimele 24 de ore, a doua fiind şi cea mai puternică. Experţii Agenţiei spaţiale americane NASA apreciază că aceasta din urmă este prima de o astfel de intensitate din octombrie 2012, dar cu toate acestea ei nu se aşteaptă la eventuale furtuni magnetice, care însoţesc de obicei astfel de fenomene, scrie Space.com.

În zona activă, situată la marginea de est a Soarelui s-a produs o explozie de raze X clasa X2.8. Mai devreme în aceeaşi zonă, marţi dimineaţă, a existat un focar de clasa X1.7, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).
 
Exploziile solare în funcţie de puterea razelor X se împart în cinci clase: A, B, C, M şi X. La trecerea către următoarea literă, puterea radiaţiei creşte de zece ori.

Exploziile solare sunt însoţite frecvent de emisii de plasmă solară, dar o furtună magnetică începe numai în cazul în care norul de plasmă ajunge în apropiere de Pământ.

×
Subiecte în articol: explozii solare Soare NASA
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close