x close

Spune adio poftei de ţigară! Dacă renunţi la fumat înainte de 30 de ani îţi prelungeşti viaţa cu 10 ani

de S.T.    |    29 Oct 2012   •   07:30
Spune adio poftei de ţigară! Dacă renunţi la fumat înainte de 30 de ani îţi prelungeşti viaţa cu 10 ani  534 Foto: stocksinstitute.com

O echipă de cercetători britanici a ajuns la concluzia că femeile care renunţă la ţigări înainte să împlinească 30 de ani trăiesc mai mult cu zece ani decât cele care aleg să fumeze în continuare.

Aceasta este doar una dintre concluziile unui studiu realizat de medicii britanici pe mai bine de un milion de femei din Regatul Unit. 

Studiul a început în urmă cu 12 ani, iar, potrivit rezultatelor, femeile care au început să fumeze în adolescenţă şi şi-au păstrat obiceiul de a fuma cel puţin câte un pachet de ţigări pe zi, şi-au triplat posibilitatea unei morţi premature, ca urmare a unei boli cauzate de acest viciu.

Veştile studiului nu sunt însă toate rele. Femeile care au reuşit să se lase de fumat înaintea de 30 de ani şi-au prelungit viaţa cu zece ani, spre deosebire de cele care nu au renunţat la ţigări.

Bolile provocate de fumat omoară, anual, în jur de 6 milioane de oameni, dintre care peste 600.000 sunt fumători pasivi.

Citeşte mai multe despre:

tigara studiu fumatori
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati