Antena 3 CNN Life Știinţă Staţia Spaţială Internaţională este vizibilă miercuri şi vineri pe cerul Bucureştiului

Staţia Spaţială Internaţională este vizibilă miercuri şi vineri pe cerul Bucureştiului

Staţia Spaţială Internaţională este vizibilă miercuri şi vineri pe cerul Bucureştiului
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    08 Aug 2018   •   11:26

Staţia Spaţială Internaţională va putea fi urmărită, preţ de câteva minute, cu ochiul liber, miercuri şi vineri seara pe cerul capitalei, conform unui anunţ făcut de NASA.

Bucureştenii care doresc să o vadă vor trebui să privească cerul miercuri, la ora 21:16 şi vineri la ora 21:08.

Staţia va apărea miercuri deasupra orizontului la o elevaţie de 35 de grade Vest (înălţimea aparentă a staţiei deasupra orizontului) şi va dispărea după aproximativ 4 minute în direcţia Sud-Sud-Vest. Vineri, 10 august, ISS va apărea pe cer la 12 grade Vest-Sud-Vest şi după 3 minute va dispărea în direcţia Sud.

Bucureştenii care doresc să o vadă cât mai bine vor trebui să iasă pe balcoanele de la etajele superioare cu deschidere spre linia orizontului în direcţia din care apare ISS, sau să urce pe terasele blocurilor.

Vizibilă cu ochiul liber, staţia apare ca un avion care se mişcă foarte repede, însă este aflată la o altitudine mult mai mare decât a avioanelor de linie şi se deplasează cu câteva mii de kilometri pe oră mai repede decât acestea (ISS se află la o altitudine de peste 400 de kilometri şi se deplasează cu peste 27.500 km/h).

×
Subiecte în articol: Statia Spatiala Internationala
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close