Antena 3 CNN Life Știinţă Stephen Hawking: "Roboţii vor conduce omenirea în următorii 100 de ani!"

Stephen Hawking: "Roboţii vor conduce omenirea în următorii 100 de ani!"

Stephen Hawking: "Roboţii vor conduce omenirea în următorii 100 de ani!"
Sursa foto: www.goodskins.com
14 Mai 2015   •   15:38

Celebrul om de ştiinţă, Stephen Hawking, a lansat recent un puternic semnal de alarmă la adresa întregii omeniri:

"Roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială vor conduce oamenii în următorii 100 de ani!", a spus profesorul de la Cambridge.

"Când se va întâmpla asta, trebuie să fim pregătiţi şi să ne asigurăm că roboţii vor avea scopuri comune cu ale noastre", a menţionat Hawking în cadrul simpozionului Zeitgeist 2015, desfăşurat zilele acestea la Londra.


La începutul acestui an, Hawking (foto dreapta) a semnat alături de Elon Musk (foto stânga), coleg şi asociat al său, o scrisoare deschisă  prin care cei doi atrăgeau atenţia asupra dezvoltării rapide a tehnologie computerizate, despre care subliniau că ar trebui să fie controlată cu mai multă atenţie:

"Viitorul nostru reprezintă o competiţie acerbă între creşterea puterii tehnologice şi înţelepciunea cu care noi, oamenii, o vom folosi", se arată în document.

"În ziua de azi, oamenii sunt îngrijoraţi mai degrabă de cine sunt cei care controlează inteligenţa artificială, dar mai târziu, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, vor exista întrebări reale dacă se va mai putea cumva controla inteligenţa robotică", concluzionează Hawking.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close