Antena 3 Life Știinţă Structură bizară pe Marte. Roverul Curiosity a descoperit un obiect misterios din metal

Structură bizară pe Marte. Roverul Curiosity a descoperit un obiect misterios din metal

de S.T.    |    11 Feb 2013   •   09:37
Structură bizară pe Marte. Roverul Curiosity a descoperit un obiect misterios din metal
Sursa foto: Foto: Gizmodo

Roverul Curiosity a descoperit un obiect metalic misterios pe o rocă de la suprafaţa planetei Marte. Imaginile au fost capturate de către un aparat de fotografiat aflat pe Curiosity şi dezvăluie o structură bizară pe solul marţian.

Potrivit Zee News, pasionaţii de ştiinţă sunt de părere că acest mic obiect ar putea fi compus din materiale mai puţin predispuse eroziunii decât stâncile din jurul său.

Structura descoperită ar putea să măsoare doar 0,5 cm sau mai puţin, scrie Universe Today.

Imaginile misteriosului obiect au apărut după ce Curiosity a forat prima gaura pe suprafaţa planetei Marte, făcută cu scopul de a genera praf.


Foto: Agerpres/AP

Curiosity, un vehicul de o tonă, cu şase roţi, care a costat 2,5 miliarde de dolari, cel mai greu şi mai sofisticat robot trimis vreodată pe Marte, a coborât în zona ecuatorului marţian în craterul Gale pe 6 august 2012, pentru o misiune de doi ani.

Premieră: Aceasta este cea mai mare reuşită a roverului Curiosity de la aducerea sa pe planetă

Principalul obiectiv al misiunii este acela de a determina dacă planeta roşie a permis în trecutul ei existenţa vieţii microbiene.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close