Antena 3 CNN Life Știinţă Studiu. Fumătorii sunt predispuşi la anxietate şi depresie

Studiu. Fumătorii sunt predispuşi la anxietate şi depresie

Studiu. Fumătorii sunt predispuşi la anxietate şi depresie
Sursa foto: Foto: www.nairaland.com
07 Feb 2014   •   10:32

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Brazilia arată că fumătorii fac mai puţină mişcare, fiind mai predispuşi la anxietate şi depresie, informează Daily Mail.

Studiul a fost realizat cu ajutorul unui grup de 60 de fumători şi 50 de nefumători care au purtat asupra lor un pedometru cel puţin 12 ore pe zi, timp de şase zile pe săptămână.

Rezultatele au arătat că fumătorii mergeau mai puţin pe jos şi că funcţia lor pulmonară era redusă. Asta înseamnă că fumătorii rezistau mai puţin la efort şi exerciţii fizice.

În momentul în care li s-a cerut să îşi evalueze calitatea vieţii, asociată cu starea de sănătate, fumătorii au relatat că se simţeau mai obosiţi, recunoscând că le lipsea motivaţia pentru a-şi schimba modul de viaţă.

"În afară de faptul că funcţia pulmonară, rezistenţa la efort, calitatea vieţii erau mai reduse şi prezentau simptome de anxietate şi depresie, fumătorii mergeau mai puţin pe jos decât fumătorii în viaţa de zi cu zi", a declarat coordonatoarea studiului, Karina Furlanetto.

Studii anterioare au demonstrat că fumătorii dorm mai puţin şi că somnul lor este mai puţin odihnitor decât al nefumătorilor.


×
Subiecte în articol: fumatori fumat tigari depresie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close