Antena 3 Life Știinţă Studiu: Migrenele pot modifica în mod permanent structurile creierului

Studiu: Migrenele pot modifica în mod permanent structurile creierului

29 Aug 2013   •   18:53
Studiu: Migrenele pot modifica în mod permanent structurile creierului
Sursa foto: Foto: betterbrainsneurofeedback.com
O analiză a aproape 20 de studii a arătat că migrenele provoacă modificări permanente, printre care leziuni, în structurile cerebrale, informează AFP.

"În mod tradiţional, migrena este considerată drept o tulburare benignă, fără efect durabil asupra creierului", a declarat medicul Messoud Ashina, de la Universitatea din Copenhaga, principalul autor al analizei.

"Meta-analiza noastră arată însă că migrenele pot modifica în mod permanent structurile creierului, în moduri diferite", a explicat acesta.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, migrena creşte riscul de leziuni cerebrale, anomalii ale materiei albe şi modificarea volumului creierului.

Studiul arată şi că modificările la nivelul creierului se produc mai des la persoanele cu migrene decât la cele care nu suferă de această tulburare.

10 - 15% din populaţia generală este afectată de migrene. Bolnavii sunt, de multe ori, incapabili de a efectua lucruri banale în momentele de criză.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close