Antena 3 CNN Life Știinţă Studiu: Oamenii sunt voioşi dimineaţa şi seara, indiferent de cultură, mediu sau zi din săptămână

Studiu: Oamenii sunt voioşi dimineaţa şi seara, indiferent de cultură, mediu sau zi din săptămână

Studiu: Oamenii sunt voioşi dimineaţa şi seara, indiferent de cultură, mediu sau zi din săptămână
Sursa foto: Foto: opiniibsvi.blogspot.com
de N.B.    |    29 Sep 2011   •   23:14

Indiferent de oraşul, ţara sau continentul unde locuiesc, oamenii au tendinţa, în general, să se înveselească în cursul dimineţii, buna dispoziţie scăzând treptat spre după-amiază. Seara înainte de culcare dispoziţia oamenilor se îmbunătăţeşte, revenind voioşia dimineţii.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe aproximativ două milioane de subiecţi, în 84 de ţări, analizând mesajele postate pe reţeaua de socializare Twitter, informează New York Times.

Cercetătorii au descoperit că starea emoţională, dispoziţia oamenilor din întreaga lume este similară, urmărind aceleaşi suişuri şi coborâşuri în funcţie de ora din zi, ziua din săptămâna, sau luna din anotimp. Analizele sugerează că stările emoţionale sunt reglementate de un ritm biologic care transcende cultura sau mediul înconjurător.

Scott A. Golder şi Michael W. Macy, realizatorii studiului au recunoscut faptul că postarea unui mesaj pe Twitter nu este echivalent cu dezvăluirea trăirii interioare a unei persoane, dar au făcut eforturi pentru a lua în considerare şi a corecta rezultatele bazate pe analiza mesajelor de pe reţeaua de socializare.

Cei doi au analizat până la 400 de mesaje postate de 2,4 milioane de oameni, din februarie 2008, până în ianuarie 2009.

În urma studiului au observat că o reprezentare grafică a dispoziţiei oamenilor are, în general, aceeaşi variaţie. Aceasta se află la cel mai scăzut nivel luni la amiază şi în cursul zilei de marţi, crescând gradual către sfârşitul săptămânii. Această evoluţie s-ar putea explica prin faptul că în timpul săptămânii majoritatea oamenilor lucrează, dar analiza evoluţiei dispoziţiei pe parcursul zilelor infirmă acest lucru.

Deşi dispoziţia oamenilor este la cel mai înalt nivel în timpul weekendului, evoluţia pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică este similară cu cea din timpul săptămânii.

×
Subiecte în articol: mesaje Twitter retea de socializare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close