Antena 3 CNN Life Știinţă Studiu: Rasismul este cauzat de un coeficient de inteligenţă scăzut

Studiu: Rasismul este cauzat de un coeficient de inteligenţă scăzut

Studiu: Rasismul este cauzat de un coeficient de inteligenţă scăzut
Sursa foto: Foto: good.is
de N.B.    |    02 Feb 2012   •   18:31

Un studiu realizat de Universtiatea Brock din Ontario sugerează că persoanele rasiste au un coeficient de inteligenţă scăzut, iar conservatorii sunt mai puţin inteligenţi decât liberalii, scrie Huffington Post.

Studiul, publicat de revista Psychilogical Science, arată că există o legătură strânsă între rezultate slabe la testele de I.Q. în copilărie şi dezvoltarea prejudecăţilor şi adoptarea politicilor conservatoare la vârsta de adult.

I.Q.-ul este un scor determinat de teste standardizate, şi este considerat un indicator pentru nivelul de inteligenţă, deşi este contestat în anumite cercuri de psihologi.

Doctorul Gordon Hodson, profesor de psihologie la universitate şi coordonatorul studiul susţine că acesta relevă un cerc vicios periculos: oamenii cu un coeficient de inteligenţă redus tind să graviteze în jurul ideologiilor conservative, care impun rezistenţa la schimbare şi nasc prejudecăţi rasiste sau de alte feluri.

Atracţia, susţine Hodson, vine de la faptul că aceste abordări conservative sunt bine structurate şi ordonate şi fac mai uşoară înţelegerea unei lumi complicate, care poate crea confuzie într-o minte mai puţin abilă.


×
Subiecte în articol: rasism studiu IQ
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close