Antena 3 CNN Life Știinţă Substanţa ce promite tinereţe fără bătrâneţe. O adolescentă a descoperit calea către nemurire şi către o avere colosală

Substanţa ce promite tinereţe fără bătrâneţe. O adolescentă a descoperit calea către nemurire şi către o avere colosală

Substanţa ce promite tinereţe fără bătrâneţe. O adolescentă a descoperit calea către nemurire şi către o avere colosală
Sursa foto: Foto: www.therecord.com
09 Mai 2012   •   14:48
O tânără de 16 ani din Canada a descoperit o substanţă antioxidantă ce poate să încetinească procesul de îmbătrânire. Substanţa este compusă din nanoparticule prezente în fibra lemnoasă, informează AFP.

Janelle Tam este elevă la un liceu din oraşul Waterloo din provincia canadiană Ontario. Ea a câştigat locul I la concursul de biotehnologie Sanofi BioGENEius Challenge. Juriul concursului este compus din cercetători eminenţi provenind din Consiliul naţional pentru cercetare din Canada.

Substanţa creată de adolescentă ar putea fi folosită pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a oamenilor şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Ea neutralizează mulţi radicali liberi dăunători care există în organismul uman şi este prezentă în structura lemnoasă a arborilor.

Adolescenta canadiană a arătat că această substanţă este un puternic antioxidant, având un potenţial superior vitaminelor C şi E, întrucât are o structură mai stabilă, iar acţiunea ei durează mai mult.

Conform Institutului naţional de cercetări în domeniul pădurilor din Canada, piaţa noii molecule ar putea valora până la 250 de milioane de dolari în deceniul următor.




 

×
Subiecte în articol: tinerete concurs substanta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close