Antena 3 Life Știinţă Substanţa DEZGUSTĂTOARE pe care o găseşti în ţigări

Substanţa DEZGUSTĂTOARE pe care o găseşti în ţigări

de L.D.    |    04 Dec 2012   •   18:18
Substanţa DEZGUSTĂTOARE pe care o găseşti în ţigări
Sursa foto: Foto: joelnicholsblog.wordpress.com

Ţigările sunt unele dintre cele mai comercializate produse din lume. Însă, pe lângă tutun, aceastea conţin arsenic, formaldehida, plumb, oxid de nitrogen, monoxid de carbon, amoniac si 43 de substante cancerigene, scrie quitsmoking.about.com.

Ambergris, cunoscut şi sub numele de voma de balenă, face parte dintre aceşti aditivi. Aceasta este o substanţă grasă, ceroasă, care se formează în intestinele balenei.

Bulgări de astfel de vomă conţin de multe ori calmari sau sepii nedigerate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care balena a dat conţinutul afară.

Ambergrisul proaspăt este urât mirositor şi pluteşte pe suprafaţa oceanului, dar cu ani de expunere la intemperii, capătă un miros dulce, plăcut.

Substanţa mai este folosită şi în industria parfumurilor, deoarece are capacitatea de a fixa aroma. De asemenea, mai este utilizat în băuturile nealcoolice, îngheţată şi bomboane.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close