Antena 3 CNN Life Știinţă Suntem într-un pericol permanent. Furtunile solare anunţate în perioada următoare ar putea provoca haos la nivel mondial

Suntem într-un pericol permanent. Furtunile solare anunţate în perioada următoare ar putea provoca haos la nivel mondial

Suntem într-un pericol permanent. Furtunile solare anunţate în perioada următoare ar putea provoca haos la nivel mondial
Sursa foto: Foto: solarstormsoftware.com
de S.T.    |    07 Aug 2012   •   08:50

Oamenii de ştiinţă avertizează că Soarele va ajunge în punctul maxim al ciclului său de 10 ani şi va pune astfel Pământul într-un mare pericol din pricina furtunilor solare.

Potrivit experţilor, reţelele electrice, de comunicaţii şi sateliţii ar putea fi afectaţi de o erupţie solară masivă în următorii doi ani.

"Guvernele trebuie sa ia in serios aceste lucruri. Ele pot fi foarte rare, dar atunci cand se întâmplă, consecinţele pot fi catastrofale", a spus Mike Hapgood, specialist în domeniul vremii spaţiale de la Rutherford Appleton Laboratory din Marea Britanie, informează Sky News.

Acesta a avertizat că furtunile solarear trebui să fie trecute în categoria riscurilor naţionale, folosindu-se planuri în caz de dezastru.

Ultima eurpţie solară de mari proporţii s-a petrecut în urmă cu 150 de ani. Există 12% şanse ca o furtună solară majoră să se producă la fiecare deceniu, iar una catastrofală la fiecare 100 de ani.

În anul 1989, o furtuna solară a distrus întreaga reţea de energie electrică din Quebec, Canada, lasând milioane de oameni fără curent electric, timp de aproximativ 10 ore.

Cel mai mare eveniment produs pe Soare a avut loc în 1859, când astronomul britanic Richard Carrington a observat o erupţie solară, ce a fost resimtiţă pe Pământ după doar 17 ore.


×
Subiecte în articol: Soare pericol
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close