Antena 3 CNN Life Știinţă Te-ai întrebat vreodată cum arată interiorul unui neuron uman? Vezi aici imagini surprinse de cercetători

Te-ai întrebat vreodată cum arată interiorul unui neuron uman? Vezi aici imagini surprinse de cercetători

Te-ai întrebat vreodată cum arată interiorul unui neuron uman? Vezi aici imagini surprinse de cercetători
Sursa foto: Foto: YouTube
de S.T.    |    30 Oct 2012   •   14:05

Cercetătorii au reuşit să înregistreze imagini video în interiorul creierului uman, ce arată modul în care acesta funcţionează, informează Medical Daily.

Utilizând o nouă tehnică de imagistică, ce foloseşte proteine bioluminescente obţinute de la meduze, cercetătorii pot lumina în interiorul unui neuron uman, capturând imagini video ce arată cum se deplasează proteinele în interiorul acestuia, pentru a reînnoi structura sa.

"Creierul nostru este dezasamblat şi reasamblat în fiecare zi”, explică Don Arnold, profesor de biologie moleculară şi computaţională la University of Southern California.

"Clipul video pe care l-am realizat arată acest proces în desfăşurare. Ştiam că acest lucru se întâmplă, dar acum îl putem observa pentru prima dată”, a mai spus specialistul.

Cu ajutorul acestei filmări, oamenii de ştiinţă au înţeles modul în care proteinele sunt direcţionate în cele două tipuri de compartimente aflate în interiorul unui neuron, axonul şi dendritele. Axonul este partea celulei responsabilă cu transferul unui semnal electric către alte celule, în timp ce dendritele sunt însărcinate cu recepţionarea semnalelor electrice lansate de celelalte celule.

Iată imaginile surprinse de cercetători în interiorul unui neuron din creierul uman.


×
Subiecte în articol: cercetatori
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close