Antena 3 Life Știinţă Temperaturi incredibile înregistrate la Polul Nord: "Este un proces foate periculos"

Temperaturi incredibile înregistrate la Polul Nord: "Este un proces foate periculos"

de G.S.    |    18 Noi 2016   •   13:35
Temperaturi incredibile înregistrate la Polul Nord: "Este un proces foate periculos"

Temperaturile de la Polul Nord au crescut până la valori pozitive, în cel mai recent semn de “degradare bruscă și gravă” a situației la nivel planetar, din cauza încălzirii globale.

Meteorologii americani au explicat că la cel puțin cinci puncte apropiate de Polul Nord au fost înregistrate temperaturi între zero și 1,2 grade Celsius, săptămâna aceasta.

În același interval, în anumite părți din Rusia au fost înregistrate temperaturi de -40 de grade Celsius.

Profesorul Peter Wadhams, directorul unui grup care monitorizează Oceanul Polar, la Universitatea din Cambridge, a explicat că, la un moment dat, astfel de temperaturi erau considerate imposibile în zonă.

“Temperaturi de peste zero grade sunt chiar excepționale în această perioadă. Este remarcabil în sensul evoluției problemelor climate din ultimii ani”, a explicat oficialul.

“Este o situație serioasă... există o temere din ce în ce mai mare că aceste procese sunt din ce în ce mai rapide și mai răspândite”, a conchis Wadhams.

Profesorul a estimat că este posibil ca Polul Nord să rămână fără gheață complet în câțiva ani.

Totuși, majoritatea cercetătorilor vorbesc despre intervalul 2030 – 2050.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close