Antena 3 CNN Life Știinţă Teorie: Viața pe Pământ are origine extraterestră. ADN-ul a fost adus de meteoriți

Teorie: Viața pe Pământ are origine extraterestră. ADN-ul a fost adus de meteoriți

Teorie: Viața pe Pământ are origine extraterestră. ADN-ul a fost adus de meteoriți
Sursa foto: Foto: io9.com
de N.B.    |    09 Aug 2011   •   13:18

Codul vieții biologice pe Pământ, ADN-ul, care stă la baza tuturor organismelor, ar putea să fie de proveniență extraterestră, fiind adus pe planeta noastră de meteoriți. În urma unor noi cercetări, teoria că viața pe Pământ are rădăcini extraterestre a fost readusă în actualitate, informează tgdaily.com.

Deși componentele ADN descoperite în meteoriți în anii '60 au fost excluse, fiind considerate efectul contaminării terestre a fragmentelor de meteorit, o nouă analiză sugerează că este foarte puțin probabil ca adenina, guanina (elemente ale nucleobazelor ADN) și celelalte molecule descoperite să provină de pe Terra.

Michael Callahan, astrobiolog la NASA, susține că nucleobazele descoperite pe fragmentele de meteoriți nu se găsesc împreună în cadrul niciunui organism terestru. Comparându-se numărul de nucleobaze descoperite în meteoriți și cel al nucleobazelor din gheața din Antarctica, s-a observat că la nivelul gheții existau mult mai puține nucleobaze și variații ale acestora.

Echipa de cercetători a ajuns la concluzia că nucleobazele au fost construite la nivelul meteoriților, printr-un proces non-biologic. Proces refăcut cu succes într-un experiment de laborator, printr-o reacție chimică, în cadrul căreia s-au folosit cianură, amoniac și apă.

”Avem, pentru prima dată, trei premise care ne dau motive să credem că elementele ADN-ului au fost create în spațiu”, a declarat Callahan.

×
Subiecte în articol: meteoriti viaţa Pamant ADN NASA
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close