Antena 3 CNN Life Știinţă Tinereţe fără bătrâneţe? Medicamentul care poate inversa îmbătrânirea, descoperit de cercetătorii americani

Tinereţe fără bătrâneţe? Medicamentul care poate inversa îmbătrânirea, descoperit de cercetătorii americani

Tinereţe fără bătrâneţe? Medicamentul care poate inversa îmbătrânirea, descoperit de cercetătorii americani
Sursa foto: Foto: thehoopla.com.au
20 Dec 2013   •   18:26
Cercetătorii americani au descoperit că un medicament administrat cobailor a dus la întinerirea muşchilor acestora cu 40 de ani - în sistemul de calculare a vârstei umane.

Procesul de inversare a îmbătrânirii, reuşit pe cobai, este considerat "o descoperire extraordinară". Până în prezent, acest mecanism era considerat a fi ireversibil.

Potrivit BBC News, echipa de cercetători a Şcolii medicale de la Harvard şi-a concentrat eforturile asupra unei substanţe chimice, denumite NAD, prezentă în celulele organismului şi care se distruge odată cu înaintarea în vârstă.

Procesul de distrugere afectează funcţionarea mitocondriilor, "uzinele electrice ale celulelor", ceea ce duce la îmbătrânire.

În cadrul experimentului, cercetătorii americani au administrat cobailor o substanţă chimică pe care aceştia o metabolizau în mod natural în NAD.

După o săptămână de administrare pe cobaii de doi ani, muşchii acestora s-au transformat în cei ai unui cobai de şase luni, în termeni de funcţionare a mitocondriilor, de uzare a musculaturii, de inflamare şi rezistenţă la insulină.

"Suntem convinşi că este o descoperire extrem de importantă", a declarat Ana Gomes, de la departamentul de genetică al Şcolii medicale de la Harvard. Aceasta a spus că forţa musculară ar putea fi recuperată după un tratament mai îndelungat.

Cu toate acestea, tratamentul nu este un panaceu contra îmbătrânirii, dat fiind că scurtarea deteriorarea ADN-ului nu poate fi inversată.


×
Subiecte în articol: tinerete ADN
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close