Toţi ochii se îndreaptă acum spre SOARE. Ce s-a întâmplat în această noapte în Univers

de O.P.    |    14 Noi 2013   •   10:12
Toţi ochii se îndreaptă acum spre SOARE. Ce s-a întâmplat în această noapte în Univers

Chiar dacă nu îl vedem, trebuie să ştim că Soarele este "foarte ocupat" în aceste zile. Şi asta deoarece câmpul magnetic al Soarelui trece printr-un proces de inversare completă de polaritate.

Potrivit astronomilor NASA această inversare completă de polaritate va produce numeroase schimbări în Sistemul Solar.

Saltul magnetic se produce la apogeul fiecărui ciclu solar de 11 ani. Apropiindu-se de punctul care marchează jumătatea celui de-al 24-lea ciclu solar, polul sudic al astrului se va deplasă spre polul nordic, schimbând astfel semnele de polaritate ale câmpului magnetic.Schimbarea de polaritate va avea anumite efecte asupra heliosferei – domeniul solar, care se întinde dincolo de Pluto – dar, aşa cum precizează experţii de la NASA, unul dintre efectele majore la care pământenii trebuie să se aştepte va consta în apariţia unui spaţiu furtunos în jurul planetei noastre.

Astronauţii de pe orbită ar putea constata la rândul lor anumite modificări ale radiaţiei solare, iar acest proces poate reprezenta un pericol real.

Ciclul de 11 ani regularizează activitatea solară a astrului. În acest an, în timpul de maxim al ciclului, când activitatea solară este cea mai intensă, inversarea de polaritate a câmpului magnetic va fi însoţită de o creştere a nivelului de turbulenţe solare şi de creşterea numărului de pete solare, scrie www.huffingtonpost.com.

Parteneri
x close