Tratament ieftin împotriva cancerului, dar neprofitabil pentru companiile farmaceutice. Vezi aici detalii despre miraculosul leac

de S.T.    |    09 Mar 2012   •   19:09
Tratament ieftin împotriva cancerului, dar neprofitabil pentru companiile farmaceutice. Vezi aici detalii despre miraculosul leac Foto: Agrepres

Organismul uman poate învinge tumora malignă (canceroasă) în cazul activării mitocondriilor suprimate de boală, scrie Agerpres. O echipă de cercetători de la Universitatea Alberta din Canada au descoperit mecanismul activării acestora. De fapt, este vorba de un tratament ieftin şi simplu împotriva cancerului, dar faţă de care companiile farmaceutice şi-au manifestat dezinteresul, întrucât nu le poate asigura pe termen lung profituri uriaşe, transmite MedDaily.

În cursul mai multor experimente, preparatul conceput de oamenii de ştiinţă canadieni şi-a dovedit eficienţa în cazurile de cancer pulmonar, mamar şi la creier, fără efecte secundare asupra sănătăţii. Testele au fost efectuate pe rozătoare cu forme severe de cancer. În consecinţă, celulele canceroase ale şobolanilor au început să se reducă atunci când le-a fost administrată apă cu dichloroacetate.

În prezent, dichloroacetate se utilizează în cazuri de tulburări metabolice.

Companiile farmaceutice nu s-au arătat însă interesate de procesul de studii clinice şi legalizarea tratamentului ieftin cu dichloroacetate ca medicament brevetat în oncologie, deoarece estimează că acesta nu este profitabil pe termen lung pentru ele, scrie MedDaily.

Parteneri
x close