Antena 3 CNN Life Știinţă "Trebuie să depăşim graniţele cercetării ştiinţifice". Britanicii vor să creeze o bază de stocare a ADN-ului uman

"Trebuie să depăşim graniţele cercetării ştiinţifice". Britanicii vor să creeze o bază de stocare a ADN-ului uman

"Trebuie să depăşim graniţele cercetării ştiinţifice". Britanicii vor să creeze o bază de stocare a ADN-ului uman
Sursa foto: Foto: images.sciencedaily.com
11 Dec 2012   •   10:49
Oamenii de ştiinţă britanici vor să secvenţieze ADN-ul a peste 100.000 de britanici care suferă de cancer şi boli rare, în cadrul unui plan guvernamental de creare a unei baze de date ce urmează să fie utilizată pentru dezvoltarea unor tratamente pentru aceste maladii.

Premierul David Cameron a declarat că doreşte ca Marea Britanie să „depăşească graniţele” cercetării ştiinţifice şi să devină primul stat din lume care să introducă secvenţierea ADN-ului în serviciile medicale de bază.

Guvernul britanic a pus deoparte 100 de milioane de lire sterline pentru acest proiect. „Marea Britanie a fost, de multe ori, lider în cercetare ştiinţifică şi inovaţie medicală”, a precizat premierul Cameron într-un comunicat de presă, citat de Huffington Post.

Este crucial să continuăm aceste eforturi şi să devenim prima ţară din lume care să includă codurile ADN în serviciile medicale de bază”,

Potrivit oficialilor din Guvernul britanic, construirea unei baze de stocare a ADN-ului le va oferi doctorilor posibilitatea să înţeleagă mai bine codul genetic al persoanelor bolnave şi să dezvolte tratamente pentru boli care, în prezent, sunt considerate incurabile.

Planul autorităţilor britanice are şi oponenţi, care se tem că informaţiile referitoare la ADN ar putea pica în mâinile unor organizaţii comerciale, precum companiile producătoare de medicamente.




 

 

 


 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close