Antena 3 CNN Life Știinţă Ultravioletele, mai puternice de la an la an. Vezi recomandările medicilor pentru expunerea la soare

Ultravioletele, mai puternice de la an la an. Vezi recomandările medicilor pentru expunerea la soare

Ultravioletele, mai puternice de la an la an. Vezi recomandările medicilor pentru expunerea la soare
Sursa foto: Foto: phillyhealthinfo.org
28 Mai 2011   •   13:35

Medicii ne avertizează din nou să nu ieşim în plin soare fără să ne protejăm. Ultravioletele sunt tot mai puternice de la an la an. Iar sâmbătă, este ridicat şi indicele termic.

Cercetătorii spun că în ultimii 25 de ani stratul de ozon s-a subţiat cu 3%. S-ar putea să nu sune chiar atât de dramatic, dar cu fiecare procent pierdut, oamenii de ştiintă preconizează o creştere de 6% a cazurilor de cancer de piele. Şi au dreptate, ultimele cifre arată că 95% din cazurile de cancer de piele sunt cauzate, de expunerea excesivă la soare.

Tocmai de aceea, protecţia este cuvântul cheie. Indiferent că sunteţi în vacanţă la mare, la munte sau pur şi simplu circulaţi în oraş, pe jos sau în maşină nu uitaţi să folosiţi cremele de protecţie pe lângă îmbrăcămintea corespunzătoare. Le găsiţi în orice farmacie, sub diferite forme însă atunci când le cumpăraţi ţineţi cont de factorul de protecţie trecut pe ambalaj, dar şi de tipul de piele pe care-l aveţi.

Apoi nu uitaţi că timpul ideal pentru plajă, este fie dimineaţă între 7 şi 9 fie seara după orele 17 atunci când soarele nu mai este atât de puternic.

Şi nu doar pielea ar trebui protejată ci şi ochii, cu ochelari soare speciali cu filtre împotriva ultravioletelor pentru a evita riscul apariţiei cataractei.

 


×
Subiecte în articol: cancer de piele Soare medici
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close