Antena 3 Life Știinţă Un aisberg gigantic, cu o suprafață de 26 de ori mai mare decât cea a Bucureștiului, s-a desprins din Antarctica

Un aisberg gigantic, cu o suprafață de 26 de ori mai mare decât cea a Bucureștiului, s-a desprins din Antarctica

12 Iul 2017   •   15:17
Un aisberg gigantic, cu o suprafață de 26 de ori mai mare decât cea a Bucureștiului, s-a desprins din Antarctica
Sursa foto: Foto: NASA

Un aisberg gigantic, cu o suprafață de 6.000 de kilometri pătraţi, adică de 26 de ori mai mare decât cea a Bucureștiului, s-a desprins din Antarctica, informează BBC News. Blocul imens de gheaţă a fost observat, miercuri, de un satelit american în timp ce se deplasa în regiunea calotei glaciare Larsen C.

Oamenii de ştiinţă au anticipat acest eveniment., fenomenul accelerându-se încă din 2014. 

Săptămâna trecută, Agenţia Spaţială Europeană (ESA), care supraveghează evoluţia acestui bloc de gheaţă, a anunţat că acesta nu mai era legat de continentul Antarctica decât de o porţiune de cinci kilometri. 

”Bucata este de peste 100.000 de ori mai mare decât icebergul ce a lovit Titanicul și de patru ori suprafața Londrei, undeva pe la 6.200 km pătrați”, a declarat Andrew Fleming, specialist la Autoritatea Britanică de Supraveghere a Antarcticii. Ca termen de comparație, Ciprul măsoară 9.200 km pătrați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close