Antena 3 Life Știinţă Un arheolog britanic susţine că a descoperit casa lui Iisus

Un arheolog britanic susţine că a descoperit casa lui Iisus

03 Mar 2015   •   13:22
Un arheolog britanic susţine că a descoperit casa lui Iisus
Sursa foto: foto: biblicalarchaeology.org

O casă modestă din piatră şi mortat, amplasată pe mijlocul unui deal, înconjurată de două morminte şi o biserică ar fi casa în care a copilărit Mântuitorul, spune un arheolog britanic.

Acesta se bazează doar pe un document scris la 640 de ani de la moartea lui Iisus de către un călugăr irlandez care vorbea despre casa lui Iisus. Călugărul irlandez Adomnan scria la acea vreme că Iisus a crescut într-o casă aflată între două morminte şi lângă o biserică. Textul scris de el, cunoscut ca De locis sanctis (Despre locurile sfinte) are la bază relatările unui alt călugăr care ar fi vizitat ţara sfântă.

Considerând că atât casa cât şi biserica, dar şi mormintele au rămas în picioare timp de cel puţin 1500 de ani, arheologul Ken Dark spune că a găsit casa lui Iisus Hristos. Ba mai mult, el declară că ruinele casei au fost încorporate în structura unei biserici care ar fi rezistat cruciadelor.

În articolul său, publicat în Biblical Archaeological Review, profesorul Ken Dark scrie că, deşi nu are nicio dovadă concretă, "nu există niciun motiv întemeiat" care să îl determine să creadă că acea clădire (foto) nu a fost casa lui Iisus.

Ken Dark face săpături la acel site arheologic încă din anul 2006. El nu este primul care încearcă să declare clădirea drept casa lui Iisus. Alte săpături au fost făcute în 1936 de preotul iezuit Henri Senes. 

×
Subiecte în articol: Iisus arheologie religie
Parteneri
x close