Antena 3 Life Știinţă Un asteroid de mărimea unui camion a trecut extrem de aproape de Terra

Un asteroid de mărimea unui camion a trecut extrem de aproape de Terra

de Antena3.ro    |    03 Iun 2011   •   12:41
Un asteroid de mărimea unui camion a trecut extrem de aproape de Terra
Sursa foto: Foto: satansrapture.com

Un asteroid de mărimea unui camion a trecut foarte aproape de Pământ miercuri noapte, mai aproape decât a fost vreodată Luna. Roca spatială cu o lungime de şapte metri, denumită 2009 BD, s-a apropiat la o distanţă de 346.000 de kilometri de Terra.

Distanţa medie dintre Pământ şi Lună este de 385.000 de kilometri, informează Green Report. Cercetătorii susţin însă că 2009 BD nu a reprezentat o ameninţare pentru planeta noastră. Chiar dacă s-ar fi ciocnit cu Pamantul nu ar fi produs pagube.

"2009 BD este un obiect cu dimensiuni reduse, de şapte metri, şi nu reprezintă o ameninţare. Obiectele de această mărime se dezintegrează în atmosfera noastră şi nu provoacă pagube", au declarat cercetătorii din cadrul programului NASA de observare a asteroizilor, citaţi de Msnbc.msn.com.

Tot din cauza dimensiunilor reduse observatorii au avut probleme în a-l urmări. Cercetatorii au precizat că a fost necesar un telescop mai mare pentru a-l putea vedea miercuri noapte.

Pentru mai multe informaţii accesaţi GreenReport.ro
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close