Antena 3 CNN Life Știinţă Un asteroid din familia Apollo va trece luni pe lângă Terra

Un asteroid din familia Apollo va trece luni pe lângă Terra

Un asteroid din familia Apollo va trece luni pe lângă Terra
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
27 Mai 2012   •   11:31

Astronomii de la observatorul american Mt. Lemmon /Arizona/ au descoperit un nou asteroid, care se aşteaptă ca luni, 28 mai, să treacă aproape de Pământ, la o distanţă de 56.000 km, informează Centrul pentru Planetele Minore (Minor Planet Center /MPC/), un organism care urmăreşte obiecte din sistemul solar, potrivit The Epoch Times.

Asteroidul denumit 2012 KP24 a fost descoperit la 23 mai. De atunci, astronomii au ţinut sub observaţie obiectul spaţial, încercând să afle orbita acestuia.

Calcule ulterioare au relevat că 2012 KP24 se referă la asteroizii din familia Apollo, ale căror orbite traversează orbita planetei noastre şi orbita lui Marte. De fapt, două treimi dintre asteroizii cunoscuţi până în prezent aparţin acestui tip, ce se apropie de Terra, potrivit MPC.

Mai exact, oamenii de ştiinţă au estimat existenţa a circa 5.000 de astfel de asteroizi în sistemul nostru solar, dintre care au detectat până în prezent doar 20%-30%.

La 28 mai, conform datelor astronomilor, în jurul 16h48 GMT, asteroidul 2012 KP24 va trece pe lângă Pământ, la o distanţă de 0,00037 unitate astronomică (aproximativ 56.000 km). Oamenii de ştiinţă estimează diametrul acestui corp ceresc între 11 şi 36 de metri.

Data viitoare, acest asteroid va reveni în apropierea Terrei la 8 octombrie, după cum au calculat experţii, dar atunci se aşteaptă ca el să treacă la o distanţă mai mare de planeta noastră - 64 milioane de kilometri.

×
Subiecte în articol: asteroid Terra astronomi sistem solar calcule
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close