Antena 3 CNN Life Știinţă Un ASTEROID se va apropia vineri de Terra. NASA anunţă că niciun alt corp ceresc nu s-a mai apropiat atât de mult

Un ASTEROID se va apropia vineri de Terra. NASA anunţă că niciun alt corp ceresc nu s-a mai apropiat atât de mult

Un ASTEROID se va apropia vineri de Terra. NASA anunţă că niciun alt corp ceresc nu s-a mai apropiat atât de mult
de S.T.    |    30 Mai 2013   •   13:36

Un asteroid cu diametrul de 2,7 kilometri se va apropia de Terra vineri, fără a genera riscul unei coliziuni, întrucât va trece la 5,8 milioane de kilometri de planeta noastră, o distanţă de 15 ori mai mare decât cea dintre Terra şi Lună, a anunţat NASA, citată de AFP.
   
Acest asteroid, denumit 1998 QE2, nu prezintă niciun interes pentru oamenii de ştiinţă care se concentrează asupra corpurilor cereşti potenţial ameninţătoare pentru Terra, dar va fi monitorizat de astronomii care încearcă să descopere secretele acestor vizitatori din spaţiu.
   
"Asteroidul 1998 QE2 reprezintă o ţintă de mare interes pentru radiotelescopul Goldstone din California şi pentru telescopul Arecibo din Puerto Rico, pentru că sperăm să obţinem imagini de înaltă rezoluţie, care ar putea să dezvăluie multe caracteristici ale suprafeţei sale", a explicat astronomul Lance Benner, coordonator ştiinţific al radarului Goldstone, aflat la Jet Propulsion Laboratory pe care NASA îl deţine în oraşul californian Pasadena.

Fotografiile care vor fi făcute cu acest telescop vor permite vizualizarea, succesivă, a unor zone cu diametre de 3,75 metri, de la o distanţă de aproape 6 milioane de kilometri.
   
O nouă dată pentru Apocalipsă: "Sfârşitul lumii" vine sâmbătă?

Asteroidul se va apropia cel mai mult de Terra pe 31 mai, la ora 20.59 GMT, a indicat NASA. Aceasta va fi cea mai apropiată trecere a lui pe lângă Terra, pentru cel puţin două secole.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close