Antena 3 CNN Life Știinţă Un astronaut resimte efecte devastatoare după un an petrecut în spațiu: „Mă simt amețit. Orice parte din corpul meu mă doare”

Un astronaut resimte efecte devastatoare după un an petrecut în spațiu: „Mă simt amețit. Orice parte din corpul meu mă doare”

Un astronaut resimte efecte devastatoare după un an petrecut în spațiu: „Mă simt amețit. Orice parte din corpul meu mă doare”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    11 Oct 2017   •   10:41

Astronautul Scott Kelly, în vârstă de 53 de ani, a petrecut un an în spațiu. El a scris cartea „Endurance: A Year in Space, A Lifetime of Discovery” după 340 de zile petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale.

La 48 de ore după întoarcerea pe Pământ, bărbatul declara că îi era dificil să se ridice în picioare, scrie science.slashdot.org.

„Tot corpul mă durea. Toate încheieturile și toți mușchii pe împotriveau presiunii gravitației”, spunea Kelly.

„Am început să am probleme cu vederea. Am fost expus la radiații de 30 de ori mai puternice decât cele pe Pământ. E ca și cum mi-aș fi făcut zece radiografii ale toracelui zilnic. Astfel riscul apariției cancerului va fi crescut pe tot parcursul vieții”, a adăugat astronautul.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close