Antena 3 CNN Life Știinţă Un obiect aparţinând surorii lui Napoleon, descoperit întâmplător. „Ar fi potriviţi pentru un copil din zilele noastre"

Un obiect aparţinând surorii lui Napoleon, descoperit întâmplător. „Ar fi potriviţi pentru un copil din zilele noastre"

Un obiect aparţinând surorii lui Napoleon, descoperit întâmplător. „Ar fi potriviţi pentru un copil din zilele noastre"
Sursa foto: Foto: livescience.com
de M.T.    |    06 Feb 2013   •   11:29

O pereche de papuci de casă aflată de peste un secol în colecţia unei universităţi din Scoţia au aparţinut Prinţesei Pauline Borghese, una dintre surorile lui Napoleon Bonaparte, susţine cercetătoarea Louise Wilkie, citată de livescience.com.

Potrivită pentru un copil din zilele noastre, delicata pereche de papuci a fost marcată cu inscripţia „Pauline Roma” şi, foarte probabil, a fost purtată de cea mai mică dintre cele trei surori ale fostului împărat francez, care a avut de asemenea şi patru fraţi.

Papucii se aflau într-o colecţie a Universităţii din Aberdeen şi au atras atenţia lui Louise Wilkie, o membră a staffului muzeului.

Wilkie este de părere că papucii au fost donaţi muzeului de Robert Wilson (1787 – 1871), care a călătorit în toată lumea în calitatea sa de chirurg de navă şi a fost un prieten apropiat al Prinţesei Pauline.

„Scrisorile sale cptre Pauline arată o strânsă prietenie, iar în jurnalul său, Wilson descrie modul în care el a petrecut foarte mult timp călătorind în Italia, unde a primit mai multe cadouri, inclusiv un inel care se află de asemenea în colecţia muzeului”, a spus Wilkie.

Nu este foarte clar dacă cei doi au avut o poveste de dragoste, dar prinţesa a fost cunoscută pentru infidelitatea ei faţă de Prinţul Camillo Borghese, cu care s-a căsătorit în 1803.

„Putem face doar speculaţii în privinţa relaţiei dintre Wilson şi Prinţesa Pauline, dar informaţiile noastre indică o anumită formă de atracţie şi ataşament”, a mai precizat cercetătoarea.


×
Subiecte în articol: Scotia
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close