Un organism misterios, fără creier, fără gură, stomac sau ochi, a fost dezvăluit de Grădină Zoologică din Paris. Creatura se poate deplasa chiar dacă nu are picioare sau aripi

de S.T.    |    17 Oct 2019   •   09:11
Un organism misterios, fără creier, fără gură, stomac sau ochi, a fost dezvăluit de Grădină Zoologică din Paris. Creatura se poate deplasa chiar dacă nu are picioare sau aripi Foto: pixabay.com

O grădină zoologică din Paris a prezentat un organism nou şi misterios, supranumit „blob”, o formă de viaţă de dimensiuni mici, unicelulară.

„Blob” arată ca o ciupercă dar care se comportă ca un animal.

Cel mai nou exponat de la Parc Zoologique de Paris, care va putea fi vizionat de public începând de sâmbătă, nu are gură, nici stomac sau ochi.

„Blob” poate detecta hrana, pe care este capabil să o digere, are aproape 720 de sexe, se poate deplasa chiar dacă nu are picioare sau aripi şi se vindecă în două minute dacă e tăiată în două.

„Este o fiinţă vie care se numără printre misterele naturii”, a declarat Bruno David, director al Muzeului Naţional de Istorie din Paris.

„Ne surprinde pentru că nu are creier, dar este capabilă să înveţe”, a afirmat David.

Numele acestui organism a fost inspirat de filmul ştiinţifico-fantastic/horror din 1958 „The Blob”, cu Steve McQueen, în care „picătura” consumă tot ce îi stă în cale într-un orăşel din Pennsylvania.

Parteneri
x close