Antena 3 CNN Life Știinţă Un specialist în EVOLUŢIE aruncă bomba. Ce se va întâmpla cu una din cele mai răspândite specii de pe Terra

Un specialist în EVOLUŢIE aruncă bomba. Ce se va întâmpla cu una din cele mai răspândite specii de pe Terra

Un specialist în EVOLUŢIE aruncă bomba. Ce se va întâmpla cu una din cele mai răspândite specii de pe Terra
de O.P.    |    05 Feb 2014   •   09:11

Pământul se află într-un continuu proces evolutiv - unele specii de animale apar, alte dispar, altele se transformă şi se adaptează la noile condiţii de trai.

Potrivit unui specialist în evoluţie, Jan Zalasiewicz, şobolanii - una din cele mai răspândite specii de animale de pe Terra - ar putea ajunge în viitor să aibă dimensiunea unor oi.

Iată explicaţia dată de omul de ştiinţă:

"Animalele vor evolua, în timp, luând orice formă le va permite să supravieţuiască şi să se înmulţească cu succes. De exemplu, în Cretacic, pe vremea dinozaurilor, existau şi mamifere, însă erau foarte mici, de dimensiunea şoarecilor de azi, pentru că dinozaurii ocupau nişa animalelor de dimensiuni mari. Doar după ce au dispărut dinozaurii, aceste mici mamifere au evoluat luând diferite forme şi dimensiuni, în unele cazuri impresionante: cai, mastodonţi, mamuţi, rinoceri", spune Zalasiewicz.

"În timp, şobolanii ar putea creşte cât nişte oi sau poate la fel de mult precum capibara, cel mai mare rozător din lume, care poate ajunge şi la 80 de kilograme. Dacă în ecosistemul în care trăiesc nu au prea mulţi rivali, ar putea deveni chiar şi mai mari", conchide Zalasiewicz.


×
Subiecte în articol: evolutie
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close