Antena 3 CNN Life Știinţă Una dintre cele mai controversate întrebări despre Titanic are în sfârșit un răspuns

Una dintre cele mai controversate întrebări despre Titanic are în sfârșit un răspuns

Una dintre cele mai controversate întrebări despre Titanic are în sfârșit un răspuns
09 Oct 2012   •   22:14

”Mythbusters” au debutat în noul sezon gata să demonteze una dintre cele mai importante și controversate întrebări cu care omenirea s-a confruntat, scrie Huffington Post.

Una dintre aceste întrebări este legată de celebrul film "Titanic". Încă de la lansarea sa,  în 1997, pelicula a pus pe buzele multora foarte multe întrebări, însă una a fost cea mai dezbătută, iar răspunsul este aproape de a fi descoperit.

Întrebarea este: ”De ce Jack, iubitul lui Rose, a trebuit să moară și nu s-a putut urca pe plută alături de ea pentru a-și salva viața?”

Echipa a confirmat de faptul că dacă Jack și Rose ar fi fost împreună pe plută, acest lucru ar fi determinat-o să se scufunde. Deci sacrificiul lui Jack a fost probabil necesar pentru a-i salva viața iubitei sale.

Însă echipa Mithbusters a venit și cu un mod în care ambii ar fi putut supraviețui. Dacă ei ar fi legat vesta lui Rose sub plută, acestea ar fi putut pluti până când ar fi fost salvați. Din păcate, cei doi nu s-au gândit la asta. Povestea nu a fost scrisă în acest fel, potrivit lui James Cameron.

”Cred că voi nu înțelegeți ideea aici”, a declarat Cameron. ”Scenariul spune că Jack trebuie să moară, așa că asta se întâmplă”. 


×
Subiecte în articol: Titanic
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close